2014 JO25

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2014 JO25
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2014/05/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3900
Peri 0.237
Sumbu semi-mayor 2068
Ékséntrisitas 0.885
Anomali rata-rata 58.8
Inklinasi 25.3
Bujur nodeu rumonjat 30.7
Argumén peri 49.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

Ari 2014 JO25 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.885, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC�2017-K14.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]