2014 YT14

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2014 YT14
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2014/12/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2597
Peri 0.854
Sumbu semi-mayor 1726
Ékséntrisitas 0.505
Anomali rata-rata 113.6
Inklinasi 30.6
Bujur nodeu rumonjat 275.5
Argumén peri 28.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.9

Ari 2014 YT14 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.505, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�327215.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]