2015 VY150

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 VY150
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2015/11/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.979
Peri 1.017
Sumbu semi-mayor 1.998
Ékséntrisitas 0.491
Anomali rata-rata 177.4
Inklinasi 12.4
Bujur nodeu rumonjat 10.4
Argumén peri 137.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.2

Ari 2015 VY150 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.491, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 361306.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]