2015 XL55

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2015 XL55
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2015/12/03
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1760
Peri 0.897
Sumbu semi-mayor 1328
Ékséntrisitas 0.325
Anomali rata-rata 88.7
Ingklinasi 4.2
Bujur nodeu rumonjat 254.9
Argumén peri 113.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.2

Ari 2015 XL55 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.325, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�369287.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]