2015 XR128

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 XR128
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2015/12/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.180
Peri 1.121
Sumbu semi-mayor 1.650
Ékséntrisitas 0.321
Anomali rata-rata 277.5
Inklinasi 15.5
Bujur nodeu rumonjat 286.4
Argumén peri 171.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.2

Ari 2015 XR128 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.321, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 409551.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]