2016 AH164

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2016 AH164
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2016/01/13
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1436
Peri 0.864
Sumbu semi-mayor 1150
Ékséntrisitas 0.249
Anomali rata-rata 163.4
Ingklinasi 1.7
Bujur nodeu rumonjat 291.0
Argumén peri 112.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 29.7

Ari 2016 AH164 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.249, sedengkeun magnitudo mutlakna 29.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�365030.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]