2016 AH193

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2016 AH193
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2016/01/15
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2530
Peri 0.335
Sumbu semi-mayor 1433
Ékséntrisitas 0.766
Anomali rata-rata 12.8
Ingklinasi 17.9
Bujur nodeu rumonjat 125.6
Argumén peri 242.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.8

Ari 2016 AH193 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.766, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC�2017-K33.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]