2016 AR165

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 AR165
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2016/01/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 4.635
Peri 1.080
Sumbu semi-mayor 2.858
Ékséntrisitas 0.622
Anomali rata-rata 123.5
Inklinasi 34.8
Bujur nodeu rumonjat 295.9
Argumén peri 167.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.8

Ari 2016 AR165 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.622, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 365035.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]