2016 AS164

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 AS164
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/01/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.802
Peri 1.114
Sumbu semi-mayor 1.458
Ékséntrisitas 0.236
Anomali rata-rata 350.2
Inklinasi 22.9
Bujur nodeu rumonjat 114.0
Argumén peri 335.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.4

Ari 2016 AS164 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.236, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 365032.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]