2016 EC28

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 EC28
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2016/03/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1445
Peri 0.963
Sumbu semi-mayor 1204
Ékséntrisitas 0.200
Anomali rata-rata 357.5
Inklinasi 6.4
Bujur nodeu rumonjat 328.3
Argumén peri 266.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.9

Ari 2016 EC28 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.200, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�389161.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]