2016 JV28

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 JV28
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/05/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3296
Peri 0.996
Sumbu semi-mayor 2146
Ékséntrisitas 0.536
Anomali rata-rata 164.4
Inklinasi 12.0
Bujur nodeu rumonjat 57.6
Argumén peri 121.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.4

Ari 2016 JV28 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.536, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�392479.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]