2016 QR44

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 QR44
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2016/08/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.190
Peri 1.033
Sumbu semi-mayor 2.111
Ékséntrisitas 0.511
Anomali rata-rata 127.4
Inklinasi 6.3
Bujur nodeu rumonjat 175.7
Argumén peri 135.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.3

Ari 2016 QR44 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.511, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 389289.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]