2016 RG40

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 RG40
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/09/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 4.234
Peri 1.222
Sumbu semi-mayor 2.728
Ékséntrisitas 0.552
Anomali rata-rata 50.7
Inklinasi 14.8
Bujur nodeu rumonjat 229.1
Argumén peri 202.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.8

Ari 2016 RG40 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.552, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 403116.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]