2016 SD17

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2016 SD17
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/09/26
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.366
Peri 1.228
Sumbu semi-mayor 2.297
Ékséntrisitas 0.465
Anomali rata-rata 77.1
Ingklinasi 20.6
Bujur nodeu rumonjat 335.0
Argumén peri 63.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.9

Ari 2016 SD17 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.465, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 403116.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]