2016 SE17

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 SE17
Penemuan dan penandaan
Pamanggih PMO NEO Survey Program
Tempat kapanggih D29
Tanggal kapanggih 2016/09/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 5.180
Peri 1.178
Sumbu semi-mayor 3.179
Ékséntrisitas 0.629
Anomali rata-rata 56.4
Inklinasi 20.8
Bujur nodeu rumonjat 194.7
Argumén peri 185.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.8

Ari 2016 SE17 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.629, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 397880.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]