2016 SJ2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2016 SJ2
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/09/25
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2417
Peri 0.904
Sumbu semi-mayor 1661
Ékséntrisitas 0.456
Anomali rata-rata 176.7
Ingklinasi 6.0
Bujur nodeu rumonjat 356.2
Argumén peri 315.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.5

Ari 2016 SJ2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.456, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�389440.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]