2016 TL2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2016 TL2
Pamanggihan dan panandaan
Tempat kapanggih T05
Tanggal kapanggih 2016/10/02
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.492
Peri 1.040
Sumbu semi-mayor 2.266
Ékséntrisitas 0.541
Anomali rata-rata 100.6
Ingklinasi 2.0
Bujur nodeu rumonjat 33.8
Argumén peri 320.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.2

Ari 2016 TL2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.541, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 397881.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]