2016 UD101

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 UD101
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/10/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.089
Peri 1.129
Sumbu semi-mayor 2.109
Ékséntrisitas 0.465
Anomali rata-rata 135.7
Inklinasi 7.5
Bujur nodeu rumonjat 135.9
Argumén peri 178.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.9

Ari 2016 UD101 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.465, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 397889.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]