2016 UE101

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 UE101
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/10/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.266
Peri 1.088
Sumbu semi-mayor 1.677
Ékséntrisitas 0.351
Anomali rata-rata 99.6
Inklinasi 11.5
Bujur nodeu rumonjat 83.6
Argumén peri 43.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.0

Ari 2016 UE101 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.351, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-K02.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]