2016 UX35

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 UX35
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2016/10/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.611
Peri 1.119
Sumbu semi-mayor 1.365
Ékséntrisitas 0.180
Anomali rata-rata 198.8
Inklinasi 20.0
Bujur nodeu rumonjat 32.9
Argumén peri 351.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.3

Ari 2016 UX35 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.180, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 397884.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]