2017 BJ92

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 BJ92
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/01/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.973
Peri 1.217
Sumbu semi-mayor 2.595
Ékséntrisitas 0.531
Anomali rata-rata 47.6
Inklinasi 22.9
Bujur nodeu rumonjat 320.7
Argumén peri 180.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.2

Ari 2017 BJ92 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.531, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-J68.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]