2017 BP32

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 BP32
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2017/01/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.585
Peri 1.037
Sumbu semi-mayor 1.311
Ékséntrisitas 0.209
Anomali rata-rata 137.0
Inklinasi 23.7
Bujur nodeu rumonjat 315.4
Argumén peri 185.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.1

Ari 2017 BP32 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.209, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 399716.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]