2017 BU31

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 BU31
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/01/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.922
Peri 1.278
Sumbu semi-mayor 2.100
Ékséntrisitas 0.391
Anomali rata-rata 54.9
Inklinasi 6.3
Bujur nodeu rumonjat 281.9
Argumén peri 250.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.7

Ari 2017 BU31 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.391, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-J68.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]