2017 DC120

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 DC120
Penemuan dan penandaan
Pamanggih PMO NEO Survey Program
Tempat kapanggih D29
Tanggal kapanggih 2017/02/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.632
Peri 1.080
Sumbu semi-mayor 2.356
Ékséntrisitas 0.541
Anomali rata-rata 10.1
Inklinasi 4.1
Bujur nodeu rumonjat 288.4
Argumén peri 179.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.8

Ari 2017 DC120 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.541, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 409594.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]