2017 DL109

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 DL109
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/02/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.123
Peri 1.143
Sumbu semi-mayor 1.633
Ékséntrisitas 0.300
Anomali rata-rata 86.0
Inklinasi 21.5
Bujur nodeu rumonjat 143.6
Argumén peri 22.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.5

Ari 2017 DL109 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.300, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 399983.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]