2017 DQ37

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 DQ37
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/02/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.110
Peri 1.026
Sumbu semi-mayor 2.068
Ékséntrisitas 0.504
Anomali rata-rata 11.5
Inklinasi 17.1
Bujur nodeu rumonjat 19.4
Argumén peri 235.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.9

Ari 2017 DQ37 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.504, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-K12.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]