2017 FC157

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 FC157
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2017/03/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.251
Peri 1.065
Sumbu semi-mayor 1.658
Ékséntrisitas 0.358
Anomali rata-rata 83.3
Inklinasi 16.4
Bujur nodeu rumonjat 197.5
Argumén peri 332.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.0

Ari 2017 FC157 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.358, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-K12.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]