2017 FG128

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 FG128
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/03/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.838
Peri 1.060
Sumbu semi-mayor 1.449
Ékséntrisitas 0.268
Anomali rata-rata 56.9
Inklinasi 30.5
Bujur nodeu rumonjat 28.3
Argumén peri 216.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.2

Ari 2017 FG128 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.268, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405769.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]