2017 FQ101

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 FQ101
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/03/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.787
Peri 1.064
Sumbu semi-mayor 1.925
Ékséntrisitas 0.448
Anomali rata-rata 55.5
Inklinasi 5.7
Bujur nodeu rumonjat 184.3
Argumén peri 11.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.0

Ari 2017 FQ101 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.448, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405723.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]