2017 FQ128

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 FQ128
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/03/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.668
Peri 1.099
Sumbu semi-mayor 2.383
Ékséntrisitas 0.539
Anomali rata-rata 48.8
Inklinasi 10.6
Bujur nodeu rumonjat 34.4
Argumén peri 124.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.6

Ari 2017 FQ128 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.539, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405771.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]