2017 FR101

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 FR101
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/03/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.415
Peri 1.046
Sumbu semi-mayor 2.230
Ékséntrisitas 0.531
Anomali rata-rata 51.8
Inklinasi 9.2
Bujur nodeu rumonjat 189.5
Argumén peri 340.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.9

Ari 2017 FR101 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.531, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405723.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]