2017 FS101

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 FS101
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/03/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.536
Peri 1.082
Sumbu semi-mayor 2.309
Ékséntrisitas 0.531
Anomali rata-rata 37.5
Inklinasi 0.3
Bujur nodeu rumonjat 53.5
Argumén peri 159.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.1

Ari 2017 FS101 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.531, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-K02.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]