2017 FU128

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 FU128
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/03/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.221
Peri 1.040
Sumbu semi-mayor 2.130
Ékséntrisitas 0.512
Anomali rata-rata 55.4
Inklinasi 6.4
Bujur nodeu rumonjat 123.2
Argumén peri 46.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.6

Ari 2017 FU128 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.512, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405772.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]