2017 FW101

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 FW101
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/03/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.885
Peri 1.029
Sumbu semi-mayor 1.457
Ékséntrisitas 0.294
Anomali rata-rata 106.0
Inklinasi 14.7
Bujur nodeu rumonjat 181.6
Argumén peri 335.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.0

Ari 2017 FW101 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.294, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405724.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]