2017 GO7

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2017 GO7
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2017/04/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.076
Peri 1.243
Sumbu semi-mayor 2.660
Ékséntrisitas 0.533
Anomali rata-rata 28.2
Inklinasi 15.8
Bujur nodeu rumonjat 67.0
Argumén peri 167.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.8

Ari 2017 GO7 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.533, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405793.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]