2017 GU6

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2017 GU6
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/04/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.009
Peri 1.220
Sumbu semi-mayor 2.115
Ékséntrisitas 0.423
Anomali rata-rata 26.7
Inklinasi 9.5
Bujur nodeu rumonjat 55.9
Argumén peri 202.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.5

Ari 2017 GU6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.423, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-K12.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]