2059 Baboquivari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2059 Baboquivari atawa 1963 UA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Indiana University
Tempat kapanggih 760
Tanggal kapanggih 1963/10/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.058
Peri 1.246
Sumbu semi-mayor 2.652
Ékséntrisitas 0.530
Anomali rata-rata 176.5
Inklinasi 11.1
Bujur nodeu rumonjat 200.9
Argumén peri 191.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.0

Ari 2059 Baboquivari atawa 1963 UA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.530, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405863.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]