2061 Anza

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2061 Anza atawa 1960 UA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih H. L. Giclas
Tempat kapanggih 690
Tanggal kapanggih 1960/10/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.482
Peri 1.053
Sumbu semi-mayor 2.268
Ékséntrisitas 0.536
Anomali rata-rata 251.6
Inklinasi 3.8
Bujur nodeu rumonjat 207.4
Argumén peri 157.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.56

Ari 2061 Anza atawa 1960 UA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.536, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.56. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405863.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]