2063 Bacchus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2063 Bacchus
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. T. Kowal
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1977/04/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1455
Peri 0.701
Sumbu semi-mayor 1078
Ékséntrisitas 0.349
Anomali rata-rata 113.1
Inklinasi 9.4
Bujur nodeu rumonjat 33.1
Argumén peri 55.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.3

Ari 2063 Bacchus atawa 1977 HB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.349, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�381269.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]