2102 Tantalus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2102 Tantalus
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. T. Kowal
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1975/12/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1676
Peri 0.904
Sumbu semi-mayor 1290
Ékséntrisitas 0.299
Anomali rata-rata 129.4
Inklinasi 64.0
Bujur nodeu rumonjat 94.4
Argumén peri 61.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.0

Ari 2102 Tantalus atawa 1975 YA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.299, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�400015.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]