2201 Oljato

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2201 Oljato
Penemuan dan penandaan
Pamanggih H. L. Giclas
Tempat kapanggih 690
Tanggal kapanggih 1947/12/12
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3726
Peri 0.624
Sumbu semi-mayor 2175
Ékséntrisitas 0.713
Anomali rata-rata 255.7
Inklinasi 2.5
Bujur nodeu rumonjat 75.0
Argumén peri 98.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.25

Ari 2201 Oljato atawa 1947 XC mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.713, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.25. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�389600.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]