2212 Hephaistos

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2212 Hephaistos
Penemuan dan penandaan
Pamanggih L. I. Chernykh
Tempat kapanggih 095
Tanggal kapanggih 1978/09/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3969
Peri 0.351
Sumbu semi-mayor 2160
Ékséntrisitas 0.838
Anomali rata-rata 98.4
Inklinasi 11.6
Bujur nodeu rumonjat 27.6
Argumén peri 209.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 13.87

Ari 2212 Hephaistos atawa 1978 SB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.838, sedengkeun magnitudo mutlakna 13.87. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�374871.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]