2608 Seneca

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2608 Seneca atawa 1978 DA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih H.-E. Schuster
Tempat kapanggih 809
Tanggal kapanggih 1978/02/17
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.953
Peri 1.078
Sumbu semi-mayor 2.515
Ékséntrisitas 0.572
Anomali rata-rata 353.1
Inklinasi 14.7
Bujur nodeu rumonjat 167.4
Argumén peri 37.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.52

Ari 2608 Seneca atawa 1978 DA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.572, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.52. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 400021.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]