3103 Eger

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
3103 Eger
Penemuan dan penandaan
Pamanggih M. Lovas
Tempat kapanggih 561
Tanggal kapanggih 1982/01/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1902
Peri 0.907
Sumbu semi-mayor 1404
Ékséntrisitas 0.354
Anomali rata-rata 204.0
Inklinasi 20.9
Bujur nodeu rumonjat 129.8
Argumén peri 254.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.38

Ari 3103 Eger atawa 1982 BB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.354, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.38. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405876.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]