3122 Florence

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3122 Florence atawa 1981 ET3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih S. J. Bus
Tempat kapanggih 413
Tanggal kapanggih 1981/03/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.518
Peri 1.020
Sumbu semi-mayor 1.769
Ékséntrisitas 0.423
Anomali rata-rata 351.4
Inklinasi 22.2
Bujur nodeu rumonjat 336.1
Argumén peri 27.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.1

Ari 3122 Florence atawa 1981 ET3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.423, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405876.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]