3199 Nefertiti

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
3199 Nefertiti atawa 1982 RA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker, E. M. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1982/09/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.022
Peri 1.127
Sumbu semi-mayor 1.575
Ékséntrisitas 0.284
Anomali rata-rata 221.9
Inklinasi 33.0
Bujur nodeu rumonjat 340.0
Argumén peri 53.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.84

Ari 3199 Nefertiti atawa 1982 RA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.284, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.84. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405878.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]