3200 Phaethon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
3200 Phaethon
Penemuan dan penandaan
Pamanggih IRAS
Tempat kapanggih 500
Tanggal kapanggih 1983/10/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2402
Peri 0.140
Sumbu semi-mayor 1271
Ékséntrisitas 0.890
Anomali rata-rata 261.4
Inklinasi 22.3
Bujur nodeu rumonjat 265.2
Argumén peri 322.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.6

Ari 3200 Phaethon atawa 1983 TB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.890, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�400028.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]