3271 Ul

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3271 Ul atawa 1982 RB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih H.-E. Schuster
Tempat kapanggih 809
Tanggal kapanggih 1982/09/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.933
Peri 1.269
Sumbu semi-mayor 2.101
Ékséntrisitas 0.396
Anomali rata-rata 183.4
Inklinasi 25.1
Bujur nodeu rumonjat 158.8
Argumén peri 159.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.5

Ari 3271 Ul atawa 1982 RB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.396, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 395026.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]