3361 Orpheus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3361 Orpheus
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. Torres
Tempat kapanggih 805
Tanggal kapanggih 1982/04/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1600
Peri 0.819
Sumbu semi-mayor 1210
Ékséntrisitas 0.323
Anomali rata-rata 259.9
Inklinasi 2.7
Bujur nodeu rumonjat 189.4
Argumén peri 301.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.03

Ari 3361 Orpheus atawa 1982 HR mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.323, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.03. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�298984.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]