3552 Don Quixote

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
3552 Don Quixote atawa 1983 SA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih P. Wild
Tempat kapanggih 026
Tanggal kapanggih 1983/09/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 7.278
Peri 1.240
Sumbu semi-mayor 4.259
Ékséntrisitas 0.709
Anomali rata-rata 332.5
Inklinasi 31.1
Bujur nodeu rumonjat 350.0
Argumén peri 316.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 12.9

Ari 3552 Don Quixote atawa 1983 SA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.709, sedengkeun magnitudo mutlakna 12.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405882.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]